Інтерв'ю з Enji (Tha Foundation)

PDFДрукe-mail

Рейтинг Користувача: / 21
НайгіршеНайкраще 

Привіт усім,настав час для виходу нового інтерв*ю і сьогодні нашим гостем буде Enji з Tha Foundation. Наскільки мені відомо, Женя почав читати не так уже й давно, але зміг показати саме свій стиль. Мені , наприклад, до душі його читка,яка відрізняється від всіх інших , що присутні в Україні. Отож розпочнемо ми ,як завжди, з питань загальних.

*Привіт Женя,перше питання буде таким:
Коли саме ти почав начитувати, що підштовхнуло до такого заняття?

Мир Вашому Дому, не повірите, але надихнула мене на те, щоб взятися за мікрофон, поява у мене диску Хіп-Хоп іджей 5, це було десь весною 2006го року, тоді ні інету, ні якихось програм для звукозапису у мене не було, та й взагалі я мав дуже приблизне уявлення про сам процес звукозапису, іджей став для мене панацеєю.Ну далі мабуть як у всіх - перші поганенькі тексти і так далі......

*Скажи, що відбувається зараз з українським репом,на якому він етапі?
Які етапи ти би придумав для характеристики репу в нас на батьківщині?

Український реп зараз на етапі ембріону-це максимум. Як російськомовний, так, і в більшій мірі, україномовний. Нема жодного лейбла, що співпрацює з молодими україномовними МС, бо ніхто не бачить в цьому перспективи. Є лише локальні вогнища, що загалом не впливають на ситуацію в цілій країні.

*Які виконавці не вилазять з плеєра?

Ну, з часом кожен виконавець поступається місцем новому, як кажуть,на всі часи для мене -Wu-tang clan, DMX, 2 pac , Nas та інші час від часу міняють один одного. Взагалі дуже різноманітну музику слухаю-як беручи до уваги реп, так і взагалі.
З американського віддаю перевагу Східному берегу, хоча на кожній географічній широті США є свої таланти. З європейського дуже подобається французький, німецький та польський реп. Російський майже не слухаю. Український- це взагалі інша справа, до Укррапи у мене особливий інтерес бо я ,все-таки, хоч і маленька,але його частина.

*Які маєш інтереси, окрім музики?

Та впринципі реп і так забирає весь вільний час,бо його і так небагато-навчання і все таке, ну ви розумієте)))

*Що тебе дратує в українському репі?

Не те, що дратує, більш правильно сказати «засмучує» -це відсутність глобальності. Скажімо організація інтернет-збірок, обєднань, лейблів,те що могло б стимулювати українських МС робити більш якісний продукт. Але цього ніхто не організовує,бо немає рентабельності, а в нашому ділі все вирішують гроші.

Ну що ж,це був мінімальний старт і розв*язка язика =).Переходимо до запитань,які назбирались у нашій групі.

*Dead MAD_CYPHA Laim запитує:
Кем ты видишь себя в DA FOUNDATION?)

FOUNDATION це ланцюг, що об*єднує близьких по духу людей, кожен з яких являється в ньому міцним звеном, одним з елементів цього ланцюга бачу себе і я.
Передача вмінь та досвіду - це невід*ємний елемент Мсінгу, і FOUNDATION збирає талановитих МС під своєю егідою.

*Роман МамонТ Мамітов цікавиться:
Чим займаєшся в вільний від рапи час?=)

Реп, як вампір - висмоктує весь час,тим більше, що його і так не вистачає...а взагалі то я лікар-субординатор.

*Макс Доктор Скальпель (Релікт) Зёменко запитує:
Чи плануєш ти тираж своїх дисків? Хотів би ти продажу?

Продажу хотів би звісно, але поки що нема того, що можна продавати - нема альбому. Тому роздуми про продажі та тиражі потрібно відкласти до виходу повноцінного і цілістного продукта.

*Василь zombic Щепаняк питає:
Твої кумири серед МС?

Потрібне буде ще одне інтерв ю, де я буду суто перелічувати улюблених МС)))))
Але the best для мене: 2pac, Tech N9ne, Ludacris, Method Man, Xzibit, Vinnie Paz, Mad Child, Killaz Group (і Gural, і Kaczor)

*Андрій CAMO3AXUCT Інженер запитує:
Які кроки ти робиш для підвищення якості звучання своїх треків і що б ти хотів покращити загалом в своїй творчості? Чого тобі не вистачає найбільше для цього розвитку?
Удачі і натхнення тобі.

Дякую. Для підвищення якості я роблю те, що робить більшість з тих, хто хоче, щоб їх треки звучали якісно-я вчусь і практикуюсь, практикуюсь і вчусь..Покращити хотів би все: техніку, зміст, якість, тим і займаюсь весь час. Не вистачає якісного обладнання та грошей, знову ж таки на якісне обладнання.

*Vitaliy D.E.C. frum Mad Cypha Pankiv і його питання:
Хіп-Хоп в Україні, що це- мавпування братів наших чорних, чи самостійна культура з власними стилями і напрямками розвитку? Твоя думка.

Вважаю, що хіп-хоп культура будь-якої країни зазнала великого впливу культури США, але привнесла щось своє,аутентичне.Україна теж не виключення, просто в нас це на примітивному рівні розвитку, поки шо, але є рух, є еволюція, може й повільна. Та колись в нашій країні буде те, що можна з гордістю показати іншим та назвати ХІП-ХОП КУЛЬТУРОЮ УКРАЇНИ.

*Іван Кальмучин питає:
Чи була в тебе думка лишити реп?

Якби реп для мене був важкою та непосильною роботою, то така думка може б і промайнула, але впринципі я можу відпочити 1-2 місяці, цього вистачає, щоб відновити інтерес до музики.

*Андрій Ganja а.б.о. Дивний Джонні Гандзюк запитує:
Чи розділяєш ти Хіп-Хоп культуру і реп,
чи сприймаєш це як одне ціле?

МСіінг, для мене ,найближчій до душі елемент культури, тому він являється її уособленням (можливо через поверхневе знання інших елементів,але все ж таки)))), хоча це лише одна з думок,що заснована на суб*єктивних враженнях і кожна людина в культурі знайдеться щось своє,близьке.

*Володимир Tvido Вітер назбирав тобі цілу низку питань,отож викручуйся=):
Козаче, а скажи-но мені: чи не плануєш якихось експериментів, безпосередньо у виконанні? =))
Коли ми побачимо твої фотографії? =))
Євгенчику, коли в гості до нас на Захід? =))
Чи бувало таке, щоб ти писав свої твори під впливом алкогольного сп"яніння чи наркотичних речовин?? =))
Щось мало тобі запитань... =))
усі все про тебе знають! =))
потрібне якесь провокаційне! =)) Чи не виникало у тебе такої думки, щоби підібрати двійко-трійко козаків і утворити группу, чи, можливо, ти колись уже бував у складі якоїсь групи? Якщо так, тоді детальніше ,будь ласка! =))
Розкажи про якусь курйозну поїздку на якесь паті! Що веселого було? Чи навпаки! =))

Вова, ти мій фанат номер один,звичайно)))))), але відповім лаконічно:
-з виконанням експериментую постійно,але не всі експерименти вдалі і не всі доходять до вух слухачів)) та я сподіваюсь нові треки покажуть чи правильний вибрано напрямок.
-навіщо потрібні ті фотографії?? Я МС, а не фотомодель)))) MF DOOM взагалі маску не знімає і це не заважає бути одним з найвідоміших виконавців андерграунду.За мене повинні говорити мої треки.
-на Захід, як тільки буде вільний час –так і відразу. Сподіваюся влітку відвідаю ІФ та може ще деякі міста))
-бувало, але ну дуже рідко, намагаюся писати в затишній домашній обстановці, під ковдрою та з гарячим чаєм)))))
-думка виникала, але поки що все це так і залишилось на стадії думки.Хоча можливо в недалекому майбутньому все кардинально зміниться. Раніше до складу жодної групи не входив.
-розкажу колись, але як будемо з тобою сидіти за пляшкою пива, або чогось міцнішого:)

*Макс Watchman Бардяк питає:
Які твої плани щодо наступного альбому, з ким з українських МС хотів би записатись?

*Ігор КуLЯ Тулим питає:
З ким найближчим часом планується співпраця? Буде повноцінний альбом?

2 питання в одне русло,тому відповім своїм одним коментом: альбом планую, матеріал збираю, але поки що, після Карми, його зовсім небагато. Завадити можуть: нестача часу,але це такий собі суб*єктивний фактор,що може тільки пригальмувати вихід альбому. Також ,поки що ,питання зі студією не вирішено. Бо якщо альбому бути,то бути в якості,що на порядок вище ніж раніше. На рахунок співпраці,то тут все туманно і поки що карти розкривати зарано, щоб не «зглазити». Співпрацювати буду як з перевіреними часом та відстанню старими діячами, так і з новими, відомими , а також поки що не дуже:)

*Женя Кузнецов цікавиться:
Как часто выступаешь на Рэп-вечеринках, и Есть ли с них? =) Давно хотел увидеть,ссылку кинь.=)

Виступаю рідко,через свою всеохоплюючу лінь і,в більшій мірі, через відсутність вечірок того формату, що мені підходить. Тенденція до аРеНБінізації дещо знижує інтерес до класичного репу і пре лише псевдопоцінувачів не дуже якісної музики, що розрахована лише на масового покупця, і саме вони є основною аудиторією тус,що нині проводяться, тому виступати там ніякого бажання немає. На рахунок відео, то вважаю що 99 відсотків всіх концертних відео знятих на паті повинні займати заслужене місце тільки в Корзинці на жорсткому диску і для перегляду не рекомендовані через те, що можуть травмувати незрілу дитячу психіку своєю убогістю. Тому сам не дивлюсь і Вам не рекомендую!

Ось і все,з нами був Женя Лещенко а.б.о. Enji =) з серйозної банди Tha Foundation. Бажаю тобі успіху в творчості і не тільки! Ждемо нових і цікавих робіт , отож бажаю натхнення . Мир усім у вашій хаті і до наступного інтерв*ю.

Коментарі  

-2 #4 13.03.2010 23:22
бля одна вода(((
зря читал... у всех интервю почти однотипные ответы(((( нах тогда ето всьо писать ....а????
Цитувати

+1 #3 12.03.2010 21:50
хороше інтерв'ю
Enji класний МС, тексти в нього на високому рівні написані
Цитувати

+2 #2 08.03.2010 15:29
енджі крутий МС класно читає
мудрі речі говорить тексти потужні в нього, хочеться нових і нових робіт НЕ лінуйся
На заході ЮА в нього вже багато слухачів так шо ВЕЛКАМ!!!!!
Цитувати

+1 #1 ДовгийПес 08.03.2010 11:08
Блє,шо навіть ніхто й не прочитав) ніхто нічо не оставив ,ні критики ,а на похвалу уже й не сподіваємось)
Цитувати

Додати коментар

Захисний код
Оновити